Welkom!


Ik ben Paul, geboren in 1967. Sinds 2008 ben ik de trotse bezitter van deze originele Nederlandse Volkswagen Kever 1300 uit 1966 in de kleur Seesand. Gekocht op gevoel, zonder verstand van Kevers of autotechniek. Was dat verstandig? Nee. Was en is het leuk? Ja!!! Hier kun je meekijken wat er sindsdien allemaal gebeurd is. Groeten, speciaal aan alle Keverfans - en veel plezier op deze pagina's! Kijk ook eens op mijn site Kevervoorbeginners

17 mei 2008

Poetsbeurt interieur

Zoals ik al schreef in "Mijn eerste uur in mijn eerste Kever", ziet hij er aan de buitenkant prachtig uit. Nog in zijn originele lak, en slechts hier en daar sporen van zijn respectabele leeftijd. In juli wordt hij 42!

Binnen ruikt het muf. En niet zo'n beetje ook. Kortom: de volgende dag ben ik met een emmertje sop en wat poetsdoeken begonnen met de actie "Houd uw Kever frisch en schoon".

Eerst maar eens die ramen open, dan kan die stallucht in elk geval weg. Met een nat lapje begin ik het metalen dashboard, het hemeltje, zonnekleppen en stuur onder handen nemen. De ivoorkleurige plastic knopjes van het licht en de ruitenwissers plakken van het aangekoekte vuil . Na lang wrijven is het er bijna allemaal af.


Knopje voor het licht weer blinkend schoon

De zittingen van de voorstoelen neem ik af met een nat vaatdoekje met een klein beetje afwasmiddel. Het lapje is binnen de kortste keren pikzwart. Wie weet veeg ik nu wel stof en vuil van tientallen jaren weg? Ik besluit de achterbank nog maar even te laten voor wat het is, want het water in de emmer is al behoorlijk vies. Het vinyl van de paneeltjes in de deuren is onbeschadigd, maar in al die jaren schraal geworden. Het knapt niet bijzonder veel op van de wasbeurt, lijkt het. Al komt in elk geval veel vuil van af.


OK, boenen maar...


Hoezo... vies?

Ik heb voor het vinyl "Plastishine" van Valma gekocht. Flink opbrengen en een beetje laten intrekken, vervolgens met een zachte doek uitwrijven en tadaa..... de paneeltjes glanzen bijna weer als in 1966. Maar ook weer niet té glanzend, want je ziet er nog steeds aan dat ze niet nieuw zijn. Precies zoals ik het hebben wil, schoon, origineel maar met sporen van een lange geschiedenis!Dof en vies...


Blink blink!


Nog eens blinkend schoon! (Het pak sap heb ik niet gebruikt als schoonmaakmiddel by the way...)

Een dag later met een tweede emmer water nog maar eens de stoelen onder handen nemen. Zelfs nu wordt het lapje nog vies. Kun je nagaan! Voorzichtig probeer ik wat Plastishine op de bijrijdersstoel, en ook die knapt er van op! Ik ben er hartstikke blij mee!

Vloerbedekking

Maar dan de vloerbedekking. De Kever werd destijds standaard geleverd - heb ik er ergens gelezen - met een strookje links en rechts bij de dorpels, twee vlakken bij de voorverwarmingsgaten en een strookje over de breedte van de auto, bij de voeten onder het dashboard. De rest bestaat uit een grote rubber mat/lap die vanwege het eigen gewicht en de soepelheid van het rubber vanzelf over de tunnel valt. Ik merk dat hij hier en daar een beetje vastgeplakt is.
De mega-muffe lucht komt volgens mij van het totaal versleten tapijt en het vuil dat nog in de auto ligt. Vooral bij de instap- en uitstapplekken bij de dorpels is het tapijt op een aantal plekken nog maar een zielig hoopje draadjes.Ik besluit dat dit tapijt vervangen wordt. Kapot is kapot, hier is niks meer aan te redden. Ik laat het er nog maar even in, terwijl ik later op zoektocht zal gaan voor nieuw tapijt in dezelfde kleur. En ik wil binnenkort het rubber - dat nu dichtzit met vuiligheid - er uit halen en grondig schrobben. Eens kijken of dat nog te redden is.

Wordt vervolgd!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Paul,

Leuk zo'n dagboek! Wij hadden ook slijtage in het tapijt en hebben het helemaal vervangen, bij ons miste ook de stukken tapijt bij de dorpels.
Vorig jaar hebben we bij het Kevermagazijn een nieuw tapijt laten maken zie foto's op deze pagina voor het resultaat:
http://www.kever66.nl/fotopagina.asp?26

Ons oude tapijt was vies, er kwam eindeloos veel zand uit en was ook een bron van de muffe lucht! Oh ja, je krijgt de stoelen heel mooi (en snel) schoon met Cillut Bang

Groetjes,

Jurian

Anoniem zei

Dit verhaal is té leuk om niet te reageren! Super! En wat heb je een gave Kever op de kop getikt: wauw! De kleur en het dashboard vind ik helemaal te gek...

Ik heb zelf ook nog maar net een Kever en jij begint meteen met poetsen, terwijl ik alleen maar kilometers rijd, puur om het Kevergevoel te ervaren. Dat poetsen moet ik binnenkort ook eens doen, want dat is echt nodig! Ik vrees dat ik ook van die zwarte doekjes krijg. Zullen we anders een vergelijkende doekjestest doen? ;-)

Groetjes,
Famke (van de Keversite)