Welkom!


Ik ben Paul, geboren in 1967. Sinds 2008 ben ik de trotse bezitter van deze originele Nederlandse Volkswagen Kever 1300 uit 1966 in de kleur Seesand. Gekocht op gevoel, zonder verstand van Kevers of autotechniek. Was dat verstandig? Nee. Was en is het leuk? Ja!!! Hier kun je meekijken wat er sindsdien allemaal gebeurd is. Groeten, speciaal aan alle Keverfans - en veel plezier op deze pagina's! Kijk ook eens op mijn site Kevervoorbeginners

22 juni 2008

Gevonden voorwerpen

In de tijd dat deze Kever meegaat - nu ruim 40 jaar - is er wel eens iets op de grond gevallen. Behalve roestdeeltjes (oef...) zijn dat soms ook voorwerpen van de diverse eigenaren... Deze collectie is hierbij verzameld en de aard van deze voorwerpen is tot op de bodem uitgezocht! Eén "voorwerp" - dat weliswaar niet op de grond gevallen is - roept nog de nodige vragen op. Zie onderaan op deze pagina. Wie het weet, mag het zeggen!


Klik op de foto voor een vergroting met uitleg (speciaal ook voor de jongere generatie)!


Zoals aangetroffen tussen de tunnel en de bestuurdersstoel...


Het elastiek raadsel


Onderaan, op de metalen veren van de bestuurdersstoel is op een aantal plekken elastiek geknoopt. Het is van dat huis-tuin-keuken onderbroeken-elastiek. Onze huisdetective staat voor een raadsel: Is het bedoeld geweest om iets vast te maken aan de stoel? Of om irritante rammeltjes te voorkomen? (Het zit echter ook om stukjes geknoopt die met of zonder elastiek niet kunnen rammelen...). Wie het weet mag het zeggen!

3 opmerkingen:

Mr. Oizo zei

Ik denk dat iemand ooit met zijn stoel door de bodem is gezakt en dit de restanten van zijn onderbroek zijn...Veel succes om dit raadsel te ontravelen.. :-)

Anoniem zei

Hoi,

Allereerst gefeliciteerd met een geweldig mooie kever! Ben zelf sinds kort in het bezit van een 1300tje uit 1970 en het is inderdaad een ervaring opzich om er in te rijden!

Dat elastiek onder de stoel lijkt wel een soort van handigheidje om een verbandtrommer onder te doen? Of in de minder legale kringen smokkelwaar???

Ik blijf je blog volgen! Succes!

Anoniem zei

hey leuke blog alvast.
zo te zien lijken dit voor mij
elastiekjes met ijzeren klip.
denk zeker te weten dat deze afkomstig zijn van overtrekken.
die elastieken waren om ze op te spannen en op de plaats te houden.