Welkom!


Ik ben Paul, geboren in 1967. Sinds 2008 ben ik de trotse bezitter van deze originele Nederlandse Volkswagen Kever 1300 uit 1966 in de kleur Seesand. Gekocht op gevoel, zonder verstand van Kevers of autotechniek. Was dat verstandig? Nee. Was en is het leuk? Ja!!! Hier kun je meekijken wat er sindsdien allemaal gebeurd is. Groeten, speciaal aan alle Keverfans - en veel plezier op deze pagina's! Kijk ook eens op mijn site Kevervoorbeginners

21 juli 2008

Zeeuwse Keverdag 2008

In het weekend van 19/20 juli was ik in Zeeland met de Kever en bracht - natuurlijk, zou ik bijna zeggen - ook een bezoekje aan de Zeeuwse Keverdag in Middelburg, georganiseerd door de Regio Zeeland van de Keverclub. De sfeer, de organisatie en de rondrit - het was allemaal perfect! (En zelfs het weer deed nog een beetje mee, want het regende alleen vooraf en pas helemaal aan het einde!)

Hier een paar foto's, de link naar het hele fotoboek vind je onderaan deze pagina!

Filmpje van TV Walcheren:


Voor vertrek nog even een wasbeurtje. Wel een beetje goed voor de dag komen natuurlijk, hè?


Eenmaal aangekomen vond ik het leuk om naast een fraaie Belgische brilkever uit 1958 te staan. Het leverde veel belangstelling op! Nog nooit stonden zo veel mensen bij mijn kever [OK, met de rug naar de mijne, maar toch o;) ] De eigenaar wilde hem verkopen (vraagprijs 25.000 Euro, dus als je nog geld over hebt...). De kilometerstand bedraagt 18.000, maar dat komt omdat deze Kever meer gepoetst is dan gereden heeft. Hij arriveerde dan ook op een trailer. De banden zijn ook nog de originele.


Als snel was de Middelburgse markt goed gevuld:


De rondrit was erg mooi, en goed geregeld met motorrijders die het verkeer regelden. Het voelt wel VIP hoor, als de kruisingen voor je vrij gehouden worden!


Na zo'n "zware rit" is het heerlijk slapen in een Kever


Nog een sfeerplaatje...


Speciaal voor de gelegenheid nog wat Zeeuwse rekwisieten in de Kever gelegd. Het zwarte kussen met de oude veerboten tussen Vlissingen en Breskens erop is authenthiek familiebezit. Mijn vader had het een keertje gekochten het heeft thuis een tijdje als sierkussensloop aan de muur gehangen. Mijn moeder vond het altijd al een beetje kitschig...


Ook een rekwisiet: Een origineel babbelaarsblikje van de firma Goossens uit Goes.Fotoalbum

Hier kun je het fotoalbum van de Zeeuwse Keverdag 2008 bekijken. Klik op het plaatje:
Zeeuwse Keverdag 20 juli 2008

1 opmerking:

Unknown zei

Hoi Paul,

Met veel plezier en herkenbaarheid heb ik je weblog gelezen. Ik was dit jaar ook voor het eerst op de Zeeuwse
Keverdag met mijn oranje 1200 standaard kever uit 1973.Eigenlijk is ie momenteel oranje met grijs door de primer op mijn achterspatbord en kokerbalk. Zoals gezegd komt je verhaal heel herkenbaar over, ik heb mijn kevertje in maart 2008 gekocht en ben met windkracht 8 a 9 van Vlissingen naar Zierikzee gereden of beter gezegd gewaaid.En dan voor het eerst van je leven in een kever, das pas bikkelen! Maar ach zo leer je je autootje wel kennen en ik moet zeggen dat het "toeren gevoel" al aardig in mijn bloed zit.
Ook in Budel was ik van de partij, een ervaring op zich.
Na de zomer gaat de kever uit elkaar en ik hoop hem vervolgens ook weer in elkaar te krijgen, tegen die tijd ook maar een weblog starten!
Ik blijf je verhalen volgen en wie weet komen we elkaar nog eens tegen, in Middelburg stonden we een kever of 10 uit elkaar.

Groet,

René uit Zierikze