Welkom!


Ik ben Paul, geboren in 1967. Sinds 2008 ben ik de trotse bezitter van deze originele Nederlandse Volkswagen Kever 1300 uit 1966 in de kleur Seesand. Gekocht op gevoel, zonder verstand van Kevers of autotechniek. Was dat verstandig? Nee. Was en is het leuk? Ja!!! Hier kun je meekijken wat er sindsdien allemaal gebeurd is. Groeten, speciaal aan alle Keverfans - en veel plezier op deze pagina's! Kijk ook eens op mijn site Kevervoorbeginners

11 juni 2008

Poetsbeurt - deel 3

Inmiddels is het Keverinterieur al aardig schoon, spreek ik hierbij met lichte trots. In afwachting van het nieuwe tapijt is het meeste werk nu achter de rug. Niet dat het nou zoveel werk was overigens, maar toch...

De achterbank is nu ook schoongeboend en eigenlijk nog "als nieuw"! Het vinyl is niet beschadigd en de bank is ook niet doorgezeten. De voorstoelen zijn eruit geweest en de rubber matten heb ik nat afgenomen, dus het grootste vuil is er nu uit. Als straks het nieuwe tapijt komt, en het oude er helemaal uit is, maak ik de boel pas echt schoon.

De hoedenplank heb ik met Cillit Bang (ja, dat van die SCHREEUW TV-RECLAME) onder handen genomen. Je ziet op foto hieronder waar ik al schoongemaakt heb en waar nog niet. Goed spul dus, zowel dat oude vinyl uit 1966 als dat schoonmaaktroepje.
De zijpanelen achterin zijn er uit geweest, wat meteen tot gevolg had dat een paar haakjes afbraken. Dat wordt even nieuwe halen dus. De panelen moesten eraf omdat ik het asbakje helemaal schoon wilde maken.

Dat is aardig gelukt zoals je ziet, al is het onderste deel van het asbakje al te ver aangetast om nog echt oogverblindend te blinken...

Het vinyl is aan een kant een stuk van het hardboard getrokken, lijkt het. Je kunt het er wel weer op lijmen maar het lijkt wel alsof het gekrompen is. Ik ga eens aan anderen vragen hoe ze dat opgelost hebben..Het hemeltje komt als laatste aan de beurt, maar dat is niet eens zo vies.

Mandje

Geen schoonmaakonderwerp, maar nu ik het toch over het interieur heb. Eén nieuwe accessoire heb ik erbij gekocht. Geen originele accessoire uit die tijd volgens mij, maar wel handig om even wat los spul onder handbereik te hebben tijdens het rijden. Het is een metalen ivoorkleurig mandje dat je los op de tunnel klemt. Je ziet dat ik altijd de belangrijkste dingen bij me heb: een schroevendraaier, WD40, een poetslap... en Chocomel!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ha Paul!

Ja, je blog houd ik nauwkeurig in de gaten, staat zelfs bij mijn favorieten!
Tot grote vreugde zag ik dat je net zo'n mandje als ik heb aangeschaft. Je weet wel, voor bij de bestuurder. Ik heb dan een zwarte, maar handig zijn die dingen, niet dan?

Ik ben ook begonnen met het verfrissen van het interieur, te beginnen met de stoelen. Gewoon groene zeep, dat helpt al een heel end. Ik zag dat je dat enge spul, Cillit Bang, hebt gebruikt. Nu is het effect prima te zien, maar werkt dat echt makkelijk? In mijn hoofd heb ik dan zoiets van tja, toen mijn Kever gemaakt werd, bestonden zulke agressieve poetsmiddelen nog niet eens, dus kan mijn Keef dat wel hebben?

Ik heb in mijn Kever overigens dezelfde bekleding als jij in de jouwe hebt, alleen was de mijne oorspronkelijk beige en nu een vage mengelmoes tussen beige, grijs en vergeeld.

Asbakje en zo, daar waag ik me eerst nog niet aan. We zijn motorisch met de Kever bezig, want de afstelling is niet je-van-het en daarnaast zijn de benzineleidingen ook erg poreus, want hij stinkt echt als een ouwe Zundapp.

Keep up the good work!
Je blog vind ik super!

Groetjes,
Famke