Welkom!


Ik ben Paul, geboren in 1967. Sinds 2008 ben ik de trotse bezitter van deze originele Nederlandse Volkswagen Kever 1300 uit 1966 in de kleur Seesand. Gekocht op gevoel, zonder verstand van Kevers of autotechniek. Was dat verstandig? Nee. Was en is het leuk? Ja!!! Hier kun je meekijken wat er sindsdien allemaal gebeurd is. Groeten, speciaal aan alle Keverfans - en veel plezier op deze pagina's! Kijk ook eens op mijn site Kevervoorbeginners

28 april 2009

We rijden weer!


En toen had ik die lichtgewicht sleutels van de Volkswagen weer in mijn handen.
Vandaag is het tweede Keverseizoen voor mij begonnen. Het regende eigenlijk de hele dag - tot het moment dat ik de auto ging ophalen na de winterpauze. Als dat geen goed teken is? Helaas heeft in die tijd de accu het begeven en moest er voor een zacht prijsje een nieuwe - nou ja, een gebruikte maar nog goede - in. Ook moesten de remmen weer even losgemaakt en bijgesteld, is de olie ververst en al die andere gebruikelijke dingen na lange stilstand.
Verder heeft de Kever twee nieuwe spatlappen gekregen. Vorig jaar was ik er eentje verloren en toen heb ik die andere er ook maar afgehaald (ging ook wel erg gemakkelijk: twee keer knikken en krak zei het rubber...).

O ja, da's waar ook...

De eerste kilometers voelen vertrouwd aan. Die lucht van een oude auto. O ja, geen stuurbekrachtiging. Dat lekker grote stuur. Dat comfortabele gehobbel. En hoe dat snorrende motortje toch maar lekker optrekt en prima meekan in het stadsverkeer! De kachel doet het ook nog. Yes, het rijdt geweldig en het geeft voorpret voor hopelijk veel leuke toertochtjes dit seizoen! En bij deze: Dat wens ik alle oldtimerliefhebbers die dit lezen!


Onderhoudsplannetjes

Aangezien vorig jaar motor en versnellingsbak grondig onder handen genomen / vernieuwd zijn, er een nieuwe uitlaat, nieuwe banden (rondom) en schokbrekers (vooraan) op zitten, de verwarming gerepareerd is en ook de vloerbedekking vernieuwd is, verwacht ik - even héél voorzichtig afkloppen - geen enorme onderhoudskosten dit seizoen. OK, je weet het nooit natuurlijk, maar het beestje heeft toch wel een echte Dr. Kneipp gezondheidskuur gekregen vorig jaar, mag je wel stellen. Daarom leek het me leuk om dit jaar één ding te laten opknappen, natuurlijk zonder dat het de originele looks aantast. Want tja, die originele af-fabriek looks vind ik toch het leukst bij kevers. Wat het gaat worden? Laat je verrassen...! Het gaat in elk geval nog even duren voordat het zover is! En natuurlijk kun je het hier dan lezen en bekijken!

3 opmerkingen:

klassiekvervoer zei

Hallo Paul,
Leuk dat je je Kever weer opgehaald heb..........ik vond het al wel lang stil. Veel plezier dit jaar en zal je weblog volgen. Wellicht komen we elkaar weer tegen dit seizoen
Groet Maarten

Wil zei

Hoi Paul
Je kan weer tuffen begrijp ik. Het verbaasde mij enigszins, naïef als ik ben, dat jouw Kever niet direct rijklaar was. Ik dacht dat bij de stalling ook een soort van controletraject hoorde, waarbij de accu in conditie wordt gehouden en de auto af en toe wordt verplaatst om remmen en koppeling niet te laten vastroesten.
Ik ben benieuwd naar hetgeen je aan jouw Kever wilt laten opknappen. Misschien toch een nieuwe accu i.p.v. een tweede handsje? :)
Groetjes
Wilco

Paul zei

Hoi Wilco,

Die controle was er ook - achteraf... Het is dan ook een goedkope stalling o;)