Welkom!


Ik ben Paul, geboren in 1967. Sinds 2008 ben ik de trotse bezitter van deze originele Nederlandse Volkswagen Kever 1300 uit 1966 in de kleur Seesand. Gekocht op gevoel, zonder verstand van Kevers of autotechniek. Was dat verstandig? Nee. Was en is het leuk? Ja!!! Hier kun je meekijken wat er sindsdien allemaal gebeurd is. Groeten, speciaal aan alle Keverfans - en veel plezier op deze pagina's! Kijk ook eens op mijn site Kevervoorbeginners

21 juli 2009

CSI toiletrolhoedje

Wat leg je in je Kever als je besloten hebt om hem niet vol te hangen met allerlei al of niet originele (en vaak prijzige) auto-accessoires? Vorig jaar had ik het idee om er wat simpele spulletjes uit die tijd in te leggen. Op de hoedenplank liggen sindsdien wat tijdschriften uit 1966. En nog een fraai hoogtepunt van burgerlijke truttigheid:

Budel 2008

Tijdens het internationale keverweekend van de Keverclub in Budel in 2008 liep ik langs al die standhouders en zag toen ook een standje met allerlei dingetjes voor in en op de kever. Ze hadden daar ook van die gehaakte toiletrolhoedjes van vroeger. Ik vond het wel grappig en maakte een fotootje:Een tijdje later zat ik te twijfelen of ik ook zo'n ovalen wit bordje met "19-NL-66" bij de bumper zou monteren. Ik wou natuurlijk weer eens origineel zijn, dus nee, toch maar niet. Toen schoten mij even later die toiletroldingen weer te binnen. Wie weet maken ze er wel eentje op maat voor mij? Met het jaartal erop in grote cijfers ? Maar ja, ik had natuurlijk geen gegevens van die mensen van die stand. Dan maar wat Googelen en hé, op Marktplaats vond ik diezelfde toiletrolhoedjes weer terug. Ze deden me wel heel erg denken aan diegene die ik in Budel had gezien! Dat moesten wel dezelfde mensen zijn. Maar het toeval wilde ook nog: ze wonen in het Zeeuwse dorp waar mijn moeder ook woont!

Even mailen...

Ik stuurde hen een mailtje met het verzoek om een toiletrolhoedje te maken in de kleuren donkerbruin (past wel bij de zwarte bekleding van de Kever) en Seesand, de lakkleur. En heel groot "1966" er op graag. Ze vonden het een leuk idee en het hoedje zou gemaakt worden. Rond die tijd bestelde ik bij Paruzzi zo'n koffertapijt voor de kever, want ik was die rommelige toestand in de kofferbak wel een beetje beu. Ik liet het voor het gemak bezorgen bij mijn moeder in Zeeland, want ik zou een paar dagen later deelnemen aan de Zeeuwse Keverdag.

Zeeuwse Keverdag met verrassing

Toen ik met de Kever bij mijn moeder aangekomen was werd er 's avonds gebeld. Daar stond een wildvreemd echtpaar met een toiletrolhoedje voor de deur. Mijn toiletrolhoedje! Ze stelden zich voor: Ron en Miranda. Ron werkt bij Paruzzi in het Zeeuwse Yerseke en bezorgde een koffertapijt voor een kever in zijn eigen dorp. Bij een mevrouw van 80! En dan was er nog die meneer die een speciaal toiletrolhoedje besteld had. En die een weblog had over zijn autootje, waarop te lezen was dat zijn familie uit Zeeland kwam! Zo hadden ze na een rondje hoger CSI-"crime scene investigation"-puzzelen bedacht dat ik vast wel met de Kever naar de Zeeuwse Keverdag zou komen en nog even bij moeders langs zou gaan! Ze bleken zelf ook Keverfans te zijn en een Kever cabrio te bezitten.

Nee, helaas...

Ik was natuurlijk compleet verrast en blij - maar zij niet. Ze keken wat zorgelijk heen en weer tussen het hoedje en mijn kever. Nee, helaas. "Dit is niet precies de goede kleur. Je mag hem wel nemen hoor, maar het is gewoon niet de goede kleur. We gaan het opnieuw proberen als je dat wilt". Wát een service! Het toiletrolhoedje ging weer mee terug.Even later hadden we via de mail nog verder contact. Of ik nog wat foto's op kon sturen van de Kever. Weer later kreeg ik zelfs kleurstalen opgestuurd met nummers. Welk kleurnummer zou het dichtste bij de lakkleur komen? Uiteindelijk kwam hij met de post en... hij is helemaal perfect. Sindsdien rijd ik rond met de mooiste hoedenplank van de wereld!

Ron & Miranda, nogmaals bedankt, jullie zijn GEWELDIG!

2 opmerkingen:

Wil zei

Zo'n leuk toiletrolhoedje, dat is nog van vóór de tijd dat iedereen overal schijt aan had.

Unknown zei

Leuk idee om de tijdschriften van toen op je hoedenplank te leggen. Bij mijn kever liggen er een hoed, een pet, en een paar schoenen in hetzelfde patroontje als de bekleding op :-)