Welkom!


Ik ben Paul, geboren in 1967. Sinds 2008 ben ik de trotse bezitter van deze originele Nederlandse Volkswagen Kever 1300 uit 1966 in de kleur Seesand. Gekocht op gevoel, zonder verstand van Kevers of autotechniek. Was dat verstandig? Nee. Was en is het leuk? Ja!!! Hier kun je meekijken wat er sindsdien allemaal gebeurd is. Groeten, speciaal aan alle Keverfans - en veel plezier op deze pagina's! Kijk ook eens op mijn site Kevervoorbeginners

15 juni 2012

RAADFOTO: Test je 66iger kennis (2)

Een pittige vraag weer. Welke van deze Kevers is de 66iger? Je kunt het aan de kleur zien, maar ook aan andere details. Het antwoord staat onder de foto. Niet spieken hè?


De meest linker Kever heeft nog dikke raamstijlen en een kleine voorruit. Ook heeft hij bolle wieldoppen. Het tochtruitje is ook anders dan de latere Kevers, maar dat is op de foto moeilijker te zien. Daarmee is hij ouder dan 1965. De kleur van die Kever is Panama beige. De middelste Kever is de 66iger, in de kleur Seesand. De meest rechter Kever heeft dunne sierlijsten en is in de kleur Savannah beige. Daarmee is hij van 1967.

1 opmerking:

Wil zei

De kleur gaf voor mij de doorslag bij de keuze tussen de middelste en de rechter. Opvallend trouwens dat accessoires als een imperiaal de aandacht van de wezenlijke verschillen afleidt.